Glycerin

Účinek:
Glycerin je bezbarvá tekutá substance bez zápachu, která je široce využívání ve farmakologických a kosmetických přípravcích. Funguje zejména jako zvlhčující prostředek, protože dokáže na sebe vázat vlhkost.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zvlhčovadlo
Složka též známá jako:
Glycerol

Popis složky

Glycerin, také znám jako Glycerol, patří mezi nejvíce používané složky v kosmetice. Jedná se o derivát přírodních látek ve formě bezbarvé kapaliny bez zápachu. Je rozpustný ve vodě i olejích. Přirozeně se vyskytuje v přírodě i zvířatech. Lze ho vyrábět i syntetickou cestou. Může dokonce vzniknout jako vedlejší produkt při výrobě mýdla. Certifikovaná přírodní kosmetika dává přednost přírodní variantě glycerinu, tomu živočišnému a syntetickému se vyhýbá. Také se přirozeně vyskytuje v lidském těle, i to je důvod, proč se při kontaktu s lidskou pokožkou chová přirozeně. Nedráždí ji a nezpůsobuje alergie. Používá se hlavně pro své výrazné hydratační a zvlhčující účinky. Váže na sebe vodu a napomáhá ostatním složkám lepšímu vstřebání. Bývá používán i jako kondicionér a zvlhčovač, zlepšuje vzhled a poddajnost vlasů, kromě toho dokáže vyrovnávat poškozené vlasové vlákno.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Zubní pasty
  • Sprchové gely
  • Mýdla
  • Šampony
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie