Lauryl glucoside

Lauryl glucoside se v přírodní kosmetice používá jako tenzid, který dokáže nahradit sulfáty a další pěnivé chemikálie a škodivá aditiva, která v přírodní kosmetice nemají své místo.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Mycí tenzid, náhrada SLS
Složka též známá jako:
Dodecyl D-Glucopyranoside, Lauryl D-Glucopyranoside, Plantacare 1200

Popis složky

Lauryl Glucoside patří mezi deriváty přírodních látek, je vyroben z glukózy a lauryl alkoholu. Je to povrchově aktivní neiontová látka. Dokáže perfektně smíchat dvě normálně nesmísitelné látky, jako je voda a olej. Napomáhá tak vytvářet produkt, který na sebe váže mastné nečistoty a snáze je smývá z pokožky či vlasů. Přírodní certifikovaná kosmetika Lauryl Glucoside používá jako šetrný mycí tenzid, kterým nahrazuje jeho chemické varianty, například SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Podporuje pěnivost produktu, můžete se s ním setkat v šamponech, pleťových čisticích prostředcích, koupelnových pěnách a dalších produktech.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové čisticí produkty
  • Pěny do koupele
  • Odličovače
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie