Lauryl Alcohol

Účinek:
Lauryl alkohol se v kosmetických produktech používá jako stabilizátor emulzí a dodává jim správnou viskozitu. Pomáhá vytvářet kvalitní pěnu v čisticích produktech a také jim dodává příjemnou vůni.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace, stabilizátor
Složka též známá jako:
Dodecyl alkohol, 1-dodecanol, Dodecan-1-ol, Dodecanol

Popis složky

Lauryl alkohol je derivát přírodních látek získávaný z mastných kyselin, které se přirozeně nacházejí v kokosovém oleji. Najdeme ho ve formě bezbarvé tekutiny nebo krystalické látky, nerozpustnou ve vodě. Je charakteristický svou jemnou květinovou vůní. I proto může být použit jako parfemace či k zamaskování základního zápachu v produktech kosmetiky. Podporuje čistící a mycí vlastnosti produktu, bývá součástí šampónů, pleťových čistících produktů, ale i ekodrogerie (čističů). V malém množství je bezpečný, ve vysokých koncentracích však může dráždit pokožku či oči. Používá se i jako stabilizátor a emulgátor. Podporuje pěnivost produktu. Má výrazné hydratační účinky.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Balzámy
  • Dětská kosmetika
  • Ekodrogerie
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie