Lauryl pyrrolidone

Účinek:
Lauryl pyrrolidone se řadí do skupiny tenzidů a povrchově aktivních látek. Najdeme ho zejména v barvách na vlasy nebo jiných produktech vlasové kosmetiky. Není zdraví nebezpečný.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, stabilizátor
Složka též známá jako:
Lauryl pyrrolidon

Popis složky

Lauryl pyrrolidone se přidává do kosmetiky, aby se zlepšil její čisticí účinek a pěnivost produktu. Působí jako emulgátor, kondicionér a pěnový stabilizátor. Pomáhá na sebe lépe navazovat vodní a olejové složky, kromě toho napomáhá lepšímu rozložení parfemace v produktu. Najdeme ho hlavně ve sprchových gelech a šamponech, dále také v dezinfekci rukou nebo lacích na vlasy. Lauryl pyrrolidone zvlhčuje pokožku a odstraňuje nečistoty z jejího povrchu.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Šampony
  • Sprchové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie