Oleyl Erucate

Účinek:
Oleyl Erucate je ester kyseliny erukové a oleyalkoholu. Nejčastěji se s ním setkáme zejména v barvách na vlasy. Jde o bezpečnou látku, která nemá negativní vliv na naše zdraví.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, kondicionér
Složka též známá jako:
Oleyl Erucate

Popis složky

Oleyl Erucate je nejvíce derivován z rostlinných zdrojů, může pocházet z palmového oleje. Používá se jako levnější náhražka jojobového oleje, protože má téměř totožné vlastnosti. V kosmetice působí zejména jako emulgátor, povrchově aktivní činidlo a kondicionér, zlepšuje vázací vlastnosti oleje a vody ve výrobku, zlepšuje stabilitu produktu. Zabraňuje dělení složek. Používá se v pěsticích řadách i produktech osobní hygieny, ale také do dekorativní kosmetiky. Pleť skvěle hydratuje, obsahuje vitamin E, který aktivně bojuje proti stárnutí pleti. Látka je brána jako neškodná pro lidské zdraví, je povolená v přírodní kosmetice a je vhodná pro vegany.

Komerční využití

  • Rtěnky
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie