Koenzym Q10

Účinek:
V kosmetice je koenzym q10 využíván hlavně díky silným antioxidačním účinkům. Vhodný je i pro problematickou pokožku zatíženou ekzémy či akné. Jeho nedostatek zapříčiňuje stárnutí pokožky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Tvorba kolagenu
Složka též známá jako:
CoQ10, Ubiquinone, Ubichinon, Ubiquinol, Vitamin Q

Popis složky

Koenzym Q10 patří mezi deriváty přírodních látek. Přirozeně se vyskytuje i v lidském těle a je pro něj velmi důležitý. Nemůže být nijak nahrazen, lidské enzymy ho potřebují jako spouštěč pro různé aktivity. Tělo si ho dokáže vytvořit samo. Jedná se o silný antioxidant, který chrání buňky před poškozením a volnými radikály, zpomaluje jejich stárnutí. Nejvíce ho naše tělo tvoří během mládí, s přibývajícím věkem se však jeho produkce snižuje. Účinně napomáhá tvorbě kolagenu a navrací ji elasticitu. Urychluje její regenerační schopnosti. Snižuje tvorbu vrásek a zpomaluje stárnutí pokožky.

Komerční využití

  • Pleťové krémy
  • Tělová mléka
  • BB krémy
  • Anti-age produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie