Kofein

Kofein je hořký bílý krystalický alkaloid, nachází se hlavně v listech čajovníku a kávových zrnech. V kosmetických produktech se používá především kvůli svým antioxidačním účinkům.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antioxidant
Složka též známá jako:
Caffeine Powder

Popis složky

Kofein patří do skupiny přírodních derivátů, přesně se jedná o bílý krystalický alkaloid získávaný z kávových zrn či listů čajovníku. Má výrazné antioxidační účinky pro tělo i pokožku. Podporuje činnost oběhového systému a přirozeně prokrvuje pokožku, snižuje projevy celulitidy. Pokožku chrání před volnými radikály a zpomaluje proces stárnutí. Zlepšuje stav pokožky a přirozenou tvorbu kolagenu. Snižuje viditelnost jizev i vrásek. Kofein je velmi oblíbená složka v pleťových a tělových krémech určených pro ochabnou, unavenou či zralou pokožku. Kromě toho stimuluje vlasovou pokožku, podporuje růst nových a silných vlasů, snižuje jejich vypadávání. Jedná se o bezpečnou a nesenzibilující látku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové krémy
  • Kondicionéry
  • Tonikum
  • Séra
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie