Kokosový cukr

Kokosový cukr patří ke zdravotně nejpřijatelnějším sladidlům. Má nízký glykemický index (35), je 100 % přírodní, nerafinovaný, nebarvený, chemicky nezpracovaný. Kromě těchto skvělých vlastností má též svěží lahodnou karamelovou chuť, která dodá Vašemu pokrmu ten přavý říž.
Kvalita:
Vhodný i pro:

Nutriční vlastnosti kokosového cukru

Srovnáme-li přírodní kokosový cukr s rafinovaným řepným cukrem, musíme především ocenit jeho mnohem nižší glykemický index. Kokosový cukr se tudíž v krvi pomaleji rozkládá, tělo z něj získává víc energie a má i méně starostí s jeho odbouráním. Další předností kokosového cukru je příjemně sladká chuť s lehce karamelovým závěrem. Kokosový cukr se hodí k dochucení nápojů i pokrmů. Nezaměňujte jej s palmovým cukrem, který má jiný původ a mnohem horší nutriční složení.

Kokosová palma

Kokosová palma je strom klíčový pro výživu obyvatel oblastí, v níž roste. Hlavní zájem poutá kokosový ořech, pecka plodu palmy, největší rostlinné semeno schopné množení. Nitro ořechu vyplňuje nesmírně výživná kokosová hmota a kokosové mléko, sterilní a chutná tekutina plná cenných látek. Tak jako jsou kokosové ořechy významným zdrojem potravin, listy a další části stromu se široce využívají v tradičním domácím hospodářství. V západním světě je oblíbenou "zdravou pochutinou".

Glykemický index 35
Velmi nízká hodnota signalizuje snadnou vstřebatelnost cukru.
100 % čistý a přírodní
Kokosový cukr není rafinovaný.
Lahodná karamelová chuť
Kokosový cukr vyniká lahodnou chutí, kterou jen těžko nahradíte.
Univerzální použití
Lze ho použít k dochucení nápojů i pokrmů.

Výroba kokosové cukru

Kokosový cukr se získává z nektaru palmových květů. Šťáva se zahušťuje a odpařuje, až z ní vznikne krystalická pevná hmota. Větší hrudky se rozdrtí na jemné krystalky. Kokosový cukr není rafinovaný a k jeho výrobě se nepoužívá žádná chemie.

Dodavatel Kokosového Cukru Naturalis

Podmínkou zachování nutriční hodnoty kokosového cukru je šetrné zpracování vysoce kvalitní suroviny. Proto jsme zvolili dodavatele, který má s pěstováním palem a výrobou cukru velmi bohaté zkušenosti. Dokládá je řada mezinárodně uznávaných certifikátů. Cukr neobsahuje žádné přídatné látky. Spolehněte se, že si život osladíte skutečně hodnotným sladidlem.
Mapa Indonesie

Certifikáty a ocenění

Balení

Jemně krystalický kokosový cukr balíme do 250g sáčků, příp. praktických plechových dóz, v českém závodě specializovaném na balení bio potravin a potravinových doplňků. Proces balení je pod nepřetržitou hygienickou kontrolou, která brání jakémukoliv mikrobiologickému nebo chemické znečištění výrobku.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota1612 kJ / 379 kcal
Tuky0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy93,1 g
z toho cukry93,1 g
Bílkoviny1,6 g
Sůl0 g

Jedinečné vlastnosti Kokosového Cukru Naturalis

Bio certifikace
Cukr z palem pěstovaných udržitelným způsobem.
Šetrné zpracování
Vyrábí se dehydratací nektaru palmových květů bez chemie a rafinace.
Výborná chuť
Lehce karamelová chuť charakteristická pro nejkvalitnější cukr.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.