Kokosový cukr

Kvalita:
Vhodný i pro:
Kokosový cukr patří ke zdravotně nejpřijatelnějším sladidlům. Má nízký glykemický index a nezanedbatelné množství vlákniny, vitaminů B a minerálních látek. Kromě těchto skvělých vlastností má též svěží lahodnou karamelovou chuť.

Nutriční vlastnosti kokosového cukru

Srovnáme-li přírodní kokosový cukr s rafinovaným řepným cukrem, musíme především ocenit jeho mnohem nižší glykemický index. Kokosový cukr se tudíž v krvi pomaleji rozkládá, tělo z něj získává víc energie a má i méně starostí s jeho odbouráním. Další předností kokosového cukru je relativně vysoký obsah vlákniny, vitaminů B a minerálních prvků jako je železo, draslík, hořčík či vápník. Přítomen je i mangan, zinek a další stopové prvky. Kokosový cukr má příjemnou chuť s lehce karamelovým závěrem. Nezaměňujte jej s palmovým cukrem, který má jiný původ a mnohem horší nutriční složení. Přesto spotřebu kokosového cukru nepřehánějte. Stále jde o sladidlo, které tělo akceptuje jen v rozumné míře.

Kokosová palma

Kokosová palma je strom klíčový pro výživu obyvatel oblastí, v níž roste. Hlavní zájem poutá kokosový ořech, pecka plodu palmy, největší rostlinné semeno schopné množení. Nitro ořechu vyplňuje nesmírně výživná kokosová hmota a kokosové mléko, sterilní a chutná tekutina plná cenných látek. Tak jako jsou kokosové ořechy významným zdrojem potravin, listy a další části stromu se široce využívají v tradičním domácím hospodářství.

Glykemický index 35
Velmi nízká hodnota signalizuje snadnou vstřebatelnost cukru.
Obsah vlákniny
Přírodní, čili lehce stravitelná vláknina.
Lahodná karamelová chuť
Kokosový cukr vyniká lahodnou chutí, kterou jen těžko nahradíte.
Bohatství stopových prvků
Minerály s příznivým účinkem na řadu tělesných funkcí.

Výroba kokosové cukru

Kokosový cukr se získává z nektaru palmových květů. Šťáva se zahušťuje a odpařuje, až z ní vznikne krystalická pevná hmota. Větší hrudky se rozdrtí na jemné krystalky. Kokosový cukr není rafinovaný a k jeho výrobě se nepoužívá žádná chemie.

Dodavatel Kokosového Cukru Naturalis

Podmínkou zachování nutriční hodnoty kokosového cukru je šetrné zpracování vysoce kvalitní suroviny. Proto jsme zvolili dodavatele, který má s pěstováním palem a výrobou cukru velmi bohaté zkušenosti. Dokládá je řada mezinárodně uznávaných certifikátů. Cukr neobsahuje žádné přídatné látky. Spolehněte se, že si život osladíte skutečně hodnotným sladidlem.
Mapa Peru

Certifikáty a ocenění

Balení

Jemně krystalický kokosový cukr balíme do 250g sáčků, příp. praktických plechových dóz, v českém závodě specializovaném na balení bio potravin a potravinových doplňků. Proces balení je pod nepřetržitou hygienickou kontrolou, která brání jakémukoliv mikrobiologickému nebo chemické znečištění výrobku.

Nutriční hodnoty

Výživové údajena 100 g
Energetická hodnota 1612 kJ / 379 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 93,1 g
z toho cukry 93,1 g
Bílkoviny 1,6 g
Sůl 0 g

Jedinečné vlastnosti Kokosového Cukru Naturalis

Bio certifikace
Cukr z palem pěstovaných udržitelným způsobem.
Šetrné zpracování
Vyrábí se dehydratací nektaru palmových květů bez chemie a rafinace.
Výborná chuť
Lehce karamelová chuť charakteristická pro nejkvalitnější cukr.

Chcete se na něco zeptat? Neváhejte kontaktovat našeho odborníka na superpotraviny, Ing. Martina Sedláčka.

Napište nám

Máte něco na srdci? Přidejte komentář.

Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Navigace