Isostearamide MIPA

Účinek:
Isostearamide MIPA plní v kosmetice funkci antistatického činidla. Nejčastěji se s ním setkáme v barvách na vlasy, v tělové kosmetice i pleťové kosmetice. Jde o bezpečnou látku, která nemá negativní vliv na naše zdraví.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antistatický účinek
Složka též známá jako:
Isostearamide MIPA;N-(2-Hydroxypropyl) isooctadecanamide, Isooctadecanamide, Isostearic acid monoisopropylamide

Popis složky

Isostearamid MIPA je směs izopropanolamidů kyseliny isostearové. Jedná se o nažloutlou tekutinu s charakteristickým zápachem. V kosmetice funguje jako antistatické činidlo, zlepšuje viskozitu produktu, změkčuje, podporuje vzájemné vazby ingrediencí, napomáhá vzniku emulzí a posiluje pěnivost produktů. Přidává se do produktů tělové, pleťové i vlasové péče, kde také bývá součástí barev na vlasy. Je pokládán za bezpečnější alternativu PEGů.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Pleťová kosmetika
  • Vlasová kosmetika
  • Tělová kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie