Isopropyl Palmitate

Účinek:
Isopropyl Palmitate je čirý, bezbarvý změkčující ester (olejovitá kapalina z isopropylalkoholu + kyselina palmitová). Činí pokožku příjemnou a hladkou na dotek. Má antistatický účinek.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antistatický účinek
Složka též známá jako:
Palmitic Acid, Isopropyl Ester, Crodamol Ipp, Deltyl, IPP 90

Popis složky

Isopropyl Palmitate je bezbarvá olejovitá kapalina bez zápachu. Ester isopropyl alkoholu a kyseliny palmitové, která se přirozeně vyskytuje v přírodě v rostlinách či zvířatech. V tomto případě není vhodný pro vegany. Může se vyrábět také synteticky. V certifikované bio kosmetice a přírodní kosmetice se používá jen rostlinného původu. Funguje především jako kondicionér a změkčovadlo, méně poddajné složky změkčuje a zlepšuje jejich poddajnost a roztíratelnost. Působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti i vlasovému vláknu jemný a hladký vzhled. Vlasy jsou příjemné na dotek a lépe se rozčesávají. Velmi dobře se vstřebává do pokožky, funguje jako pojivo – umožňuje lepší vstřebatelnost i ostatním složkám produktu. I často se používá jako nosič vůní aromatických komponentů. V kosmetice se používá ve velmi nízkých koncentracích, při kterých je naprosto neškodný, nesenzibilující a netoxický. Můžete se s ním setkat ve složení hydratačních pleťových krémů, vlasové či dekorativní kosmetice apod.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové krémy
  • Řasenky
  • Tělové oleje
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie