Isopropyl Myristate

Účinek:
Isopropyl Myristate funguje především jako nosič vůní a rozpouštědlo aromatických komponentů. Setkáme se s ním např. v dekorativní kosmetice, zejména v řasenkách a dalších produktech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Isopropyl ester, IPM 90; propan-2-yl tetradecanoate; myristic acid isopropyl ester; Tetradecanoic acid, 1-methylethyl ester

Popis složky

Isopropyl Myristate je světlá olejovitá kapalina bez zápachu. V certifikované bio kosmetice a přírodní kosmetice se používá Isopropyl Myristate pouze rostlinného původu. Je povolen i certifikátem ECOCERT. Funguje především jako kondicionér a změkčovadlo, méně poddajné složky změkčuje a zlepšuje jejich poddajnost a roztíratelnost. Působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti i vlasovému vláknu jemný a hladký vzhled. Vlasy jsou příjemné na dotek a lépe se rozčesávají. Má vysokou vstřebatelnost a funguje jako pojivo – umožňuje lepší vstřebatelnost i ostatním složkám produktu. Často se používá jako nosič vůní aromatických komponentů. V případě použití syntetického varianty může osobám s citlivou pokožkou způsobit začervenání pokožky, očí či dermatitidu. Můžete se s ním setkat ve složení hydratačních pleťových krémů, vlasové či dekorativní kosmetice apod.

Komerční využití

  • Řasenky
  • Hydratační krémy
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie