Isopropyl Alcohol

Účinek:
Isopropyl Alcohol se používá např. v lakýrnictví, kosmetickém průmyslu nebo ve farmacii. V čisticích prostředcích pro domácnost ho najdeme jako antiseptikum. Má funkci konzervantu a rozpouštědla.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace, rozpouštědlo
Složka též známá jako:
Propan-2-ol, isopropanol, Rubbing Alcohol

Popis složky

Isopropyl Alkohol je široce používaná složka v kosmetice, hlavně v produktech osobní hygieny. Reguluje viskozitu výrobku, zabraňuje přílišnému pěnění při protřepání lahviček, má parfemační funkci, konzervuje, dezinfikuje (brání růstu hub a bakterií ve výrobku) a působí také jako rozpouštědlo. Přidává se např. do balzámů po holení, dekorativní kosmetiky, čisticích přípravků, produktů péče o nehty a vlasy, do pleťové kosmetiky a mnoho dalšího.

Komerční využití

  • Laky na nehty
  • Čisticí produkty
  • Balzámy po holení
  • Vlasová kosmetika
  • Lakýrnictví
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie