Isoeugenol

Účinek:
Isoeugenol je bezbarvá až světle žlutá olejovitá kapalina, která je přirozenou součástí éterických olejů, například ze skořice nebo hřebíčku. Používá se zejména jako parfemace do kosmetických produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
2-methoxy-4-(1-propenyl)-phenol, 4-Propenylguaiacol, NCI-C60979

Popis složky

Isoeugenol je derivát přírodních látek, který se vyskytuje ve formě světle žluté olejovité kapaliny. Přirozeně ho najdeme v rostlinných esenciálních olejích, jako je například olej z gardénie, hřebíčku, muškátového oříšku, petúnie, skořice, narcisu, santalového dřeva a dalších. Je specifický svou výraznou dřevitou vůní, díky které se používá hlavně jako parfemace do mnoha produktů. Můžete se s ním setkat ve složení vůní, mýdel, krémů, deodorantů a dalších. Používá se i v potravinářském průmyslu a lze vyrábět i syntetickou cestou. Ačkoliv se jedná o přírodní látku, jsou osoby, které mají na něj alergii. v koncentrované podobě může dráždit citlivou pokožku.

Komerční využití

  • Mýdla
  • Deodoranty
  • Šampony
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie