Isoamyl p-methoxycinnamate

Isoamyl p-methoxycinnamate se do kosmetických produktů přidává pro vysokou schopnost absorbovat UVB záření. Najdeme ho v opalovacích produktech či vlasových kondicionérech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Absorbér UVB záření
Složka též známá jako:
Amiloxate, Isopentyl 4-methoxycinnamate

Popis složky

Isoamyl p-methoxycinnamate je organická sloučenina připravená z kyseliny skořicové, ale vyskytuje se i v přírodě. Nachází se v kořenech indické rostliny Galangal, která je podobná zázvoru. Do kosmetických produktů se přidává pro její schopnost absorbovat UVB záření. UVB záření společně s UVA paprsky tvoří část ultrafialového spektra. Tyto paprsky dopadají na lidskou kůži a ovlivňují její předčasné stárnutí, podílí se na vývoji melanomu a jiných forem rakoviny kůže. Samotný isoamyl p-methoxycinnamate ve složení by byl nedostačující, proto se často kombinuje s jiným UV filtrem. Isoamyl p-methoxycinnamate je v kontrastu s podobně znějící složkou, která se taktéž využívá při výrobě opalovacích produktů.

Komerční využití

  • Opalovací produkty
  • Kondicionéry
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie