Ethylhexyl methoxycinnamate

Účinek:
Ethylhexyl methoxycinnamate je bezbarvá, ve vodě nerozpustná tekutina. Používá jako UV filtr k ochraně produktů před znehodnocením při vystavení slunci. Poskytuje ochranu před UVB zářením.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
UV filtr
Složka též známá jako:
Ethylhexyl metoxycinamát, Octyl metoxycinamát, OMC, Octyl methoxycinnamate

Popis složky

Ethylhexyl methoxycinnamate je bezbarvá tekutina, která vzniká kombinací kyseliny methoxycinnamové a 2-ethylhexanolu, nerozpustná ve vodě. Tato syntetická sloučenina bývá součástí např. pleťových produktů, sér či mlék. Chrání pokožku nebo produkt před UVB zářením. Paradoxem je, že při vystavení slunečnímu záření se stává nestabilní látkou, která může i dráždit pokožku či dýchací systém. Je povolena pouze do koncentrace 10 %. Na Havaji je Ethylhexyl methoxycinnamat v kosmetických produktech již od roku 2018 zakázán.

Komerční využití

  • Šmapony
  • Parfémy
  • Balzámy na rty
  • Rtěnky
  • Barvy na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie