Coco glucoside

Coco Glucoside je přírodní, neiontová, povrchově aktivní látka, jeden z nejjemnějších čisticích prostředků, proto je ideální pro všechny typy pleti. Vykazuje vynikající čistící vlastnosti na pokožku a vlasy. Funguje také jako emulgátor.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Kokosové glukosidy

Popis složky

Coco Glucoside, jiným názvem Kokosové glykosidy patří mezi deriváty přírodních látek, který se vyrábí z kokosového oleje. Lze jej vyrábět i synteticky, ale v certifikované přírodní kosmetice se používají jejich přírodní varianta. Jsou plně biologicky odbouratelné a ekologicky neškodné. Fungují především jako emulgátor, napomáhají vytvořit směs mezi látkami, které by se standardně nesmísily, například voda a olej. Napomáhají tak produktu na sebe vázat mastné nečistoty a lépe je odstranit z pokožky. Zvyšují pěnící schopnosti produktu. I proto se často používají v pleťových čisticích prostředcích, šampónech, sprchových gelech apod. V přírodní kosmetice nahrazují dráždivé sulfáty (SLS a SLES). Na rozdíl od nich nevysušují a nedráždí pokožku.

Komerční využití

  • Šampony
  • Pleťové čisticí produkty
  • Sprchové gely
  • Mycí pěny
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie