Coco caprylate/caprate

V přírodní kosmetice slouží Coco caprylate/caprate především jako náhrada minerálních olejů a těžkých a těkavých silikonů, navíc je ekologicky nezávadný a biologicky odbouratelný.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Náhrada silikonů
Složka též známá jako:
Coco-Caprylate/Caprate, Kokosové kapryláty, Coco–kaprylát

Popis složky

Coco caprylate/caprate se vyrábí z kokosového oleje, jedná se o přírodní derivát. Přesněji o směs esterů kokosového alkoholu s kyselinou kaprylovou a kyselinou kaprinovou. Vyskytuje se ve formě olejovité kapaliny. Přírodní kosmetika ho využívá jako přírodní náhradu za syntetické silikon. Kromě toho funguje jako změkčovač a emulgátor. Má schopnost se dobře vstřebávat do lidské pokožky, stejně tak napomáhá i ostatním látkám k lepšímu vstřebání. I když jde o olejovitou kapalinu, nezanechává mastné stopy, jedná se o tzv. suchý olej. Bývá nejčastěji součástí šampónů a tekutých mýdel. Pokožku i vlasy zanechává velmi jemnými na dotek. Pleť zjemňuje a zvláčňuje. Coco caprylate/caprate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka. Je vhodná i pro velmi citlivou a dětskou pokožku.

Komerční využití

  • Kondicionéry
  • Šampony
  • Tělové mléka
  • Dekorativní kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie