Cocamide MEA

Účinek:
Cocamide MEA je žlutá kapalina, která je rozpustná ve vodě a v oleji. Je to povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnivost nebo pěnu stabilizuje. Funguje také jako emulgátor a stabilizátor emulzí.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
obstojné / neutrální chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, stabilizátor
Složka též známá jako:
Kokamid monoetanolamin

Popis složky

Cocamide MEA je syntetická sloučenina mastných kyselin z kokosového oleje a monoethanolaminu. Vyskytuje se ve formě světlé kapaliny, rozpustné ve vodě a olejích. Funguje především jako emulgátor, zahušťovadlo a povrchově aktivní látka. Napomáhá mísit normálně nemísitelné látky, jako je voda a olej, tím zlepšuje mycí schopnosti produktu. Podporuje tvorbu příjemné a dobře soudržné emulze. Podporuje tvorbu pěny kosmetických přípravků, případně pěnu stabilizuje. Tato látka však může způsobovat alergické reakce. Má podobné funkce jako Cocamide DEA, ale nebyla u ní prokázána možná karcinogenita.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Sprchové gely
  • Pěny do koupele
  • Mýdla
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie