Cocamide DEA

Účinek:
Cocamide DEA je látka ve formě žluté kapaliny. Je rozpustná ve vodě a oleji. Je to syntetická látka, která je odvozena z mastných kyselin kokosového oleje. Zvyšuje stálost a prodlužuju trvanlivost produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
5
Charakteristika kvality:
naprosto nevhodné / nebezpečná chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, stabilizátor
Složka též známá jako:
Kokamid dietanolamin, Coconut Fatty Acid Diethanolamide, Cocoyl Diethanolamide

Popis složky

Cocamide DEA je syntetická povrchově aktivní látka odvozená od mastných kyselin kokosového oleje. Vyrábí se syntetickou cestou reakcí mastné kyseliny kokosového oleje s diethanolaminem. Vyskytuje se ve formě světle žluté kapaliny. Při výrobě v něm mohou zůstat nečistoty, například nitrosaminy. Ty jsou stejně jako Cocamide DEA považovány za nebezpečné. I když je mnoho výrobců přestalo používat, v konvenční kosmetice je stále můžete potkat ve složení šamponů, čistících pěn či mýdel. Funguje jako povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnicí schopnosti produktu. Také se používá jako stabilizátor a emulgátor, zvyšuje stálost a prodlužuje trvanlivost kosmetických produktů.

Komerční využití

  • Šampony
  • Čisticí pěny
  • Mycí gely
  • Mýdla
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie