Cocamidopropyl betaine

Cocamidopropyl betaine se používá do šamponu ke snížení statické elektřiny. Tím zamezí rozlétání vlasů. Zlepšuje vzhled a kvalitu poškozených a namáhaných vlasů. Dokonale vyčistí vlasy i pokožku hlavy a velice snadno se vymývá.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zvýšení viskozity, pěnivost
Složka též známá jako:
Coco-Betaine, Cocamido Betaine

Popis složky

Cocamidopropyl Betaine je získáván z kokosového oleje nebo jako syntetická látka z betainu. Je ve formě světle žluté kapaliny, rozpustné ve vodě. Je vhodný i na citlivou pokožku, používá se v bio i přírodní kosmetice. Je povolen u certifikátů ECOCERT a CPK. Coco-Betaine působí jako antiseptikum, je vhodný pro mytí obličeje s výskytem akné, nebo mastné pokožky. Ničí bakterie a nečistoty, můžete se s ním setkat v mýdlech, pleťových čisticích prostředcích, přípravcích na akné apod. Kromě toho má výborné mycí schopnosti, napomáhá smíchat vodu s olejem. Funguje také jako kondicionér, zlepšuje vzhled a poddajnost vlasů. Zvyšuje pěnící schopnost produktu. Cocamidopropyl Betaine je sám o sobě bezpečný a nesenzibilující. Při jeho syntetické výrobě však může být znečištěn tzv. nitrosaminy, které jsou považovány za možný karcinogen.

Komerční využití

  • Mýdla
  • Pleťové čisticí produkty
  • Produkty proti akné
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie