Cetyl Betaine

Účinek:
Cetyl Betaine je povrchově aktivní činidlo, které se vyrábí reakcí přírodně odvozeného alkyldimethylterciaraminu s monochloracetátem sodným. Najdeme ho např. v šamponech nebo sprchových gelech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Antistatický účinek
Složka též známá jako:
Cetyl betaine

Popis složky

Cetyl Betaine je povrchově aktivní látka vyrobená z přírodních mastných kyselin, které obsahují rostlinné oleje. Cetyl Betain funguje zejména jako povrchové činidlo, má antistatické vlastnosti, zvyšují viskozitu kosmetických produktů. Podporuje čistící vlastnosti, napomáhá smíchat dvě normálně nesmíchatelné látky, jako je olej a voda. Napomáhá produktu na sebe vázat mastné nečistoty a snáze je odvádět z pokožky. Podporuje pěnivost a stabilitu výrobku. Funguje také jako změkčovač, změkčuje pokožku i vlasy. Přidává se do produktů intimní hygieny i vlasové péče, mýdel, šamponů, sprchových gelů a obličejových pěn. Cetyl Betaine je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, dobře biologicky odbouratelnou.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Mýdla
  • Sprchové gely
  • Pěny na pleť
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie