Cinnamyl alcohol

Cinnamyl alcohol se přidává do prostředků osobní hygieny, tělových mlék, parfémů, tonik a výrobků pro péči o vlasy. Vyskytuje se ve skořici, tea tree, hyacintu nebo také narcisech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace
Složka též známá jako:
Cinnamyl Alkohol, Styryl Alcohol

Popis složky

Cinnamyl Alcohol je derivát přírodních složek ve formě světle žluté kapaliny nebo bílé krystalické látky. Má specifickou skořicově teplou vůní, díky které se používá hlavně jako parfemace do mýdel, parfémů, sprchových gelů apod. Přirozeně se vyskytuje například ve skořici, tea tree, hyacintu a narcisech. Lze ho také vyrobit syntetickou cestou, v přírodní certifikované kosmetice se používá pouze jeho přírodní varianta. Cinnamyl Alcohol má výrazné antiseptické a antimikrobiální účinky, lze jej použít jako dezinfekční prostředek. Je považován za silný alergen, není doporučen osobám s citlivou pokožkou a dětem. Při větší koncentraci může dráždit pokožku i oči, či způsobit lehkou pigmentaci pokožky.

Komerční využití

  • Parfémy
  • Mýdla
  • Sprchové gely
  • Tělová mléka
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie