Cetyl alcohol

Cetyl Alcohol je tzv. mastný alkohol a jedná se o derivát oleje kokosového, palmového, případně i kyseliny palmitové. V kosmetických produktech působí jako stabilizátor a zvyšuje pěnivost produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilizátor
Složka též známá jako:
Cetostearyl Alcohol, Cetyl/Stearyl Alcohol, Uniox, Cetearylalkohol

Popis složky

Cetearyl Alcohol je derivát přírodních látek. Vyrábí se z rostlinného oleje, buď kokosového, nebo palmového. Najdeme ho ve formě bílé, voskovité látky, rozpustné v alkoholu a oleji, ve vodě nikoliv. Na pokožce i vlasech vytváří jemný film, díky kterému zabraňuje ztrátě hydratace. Pleti dodává jemný a hebký vzhled. Cetearyl Alcohol je zcela bezpečný, ale nedoporučuje se pro mastný a smíšený typ pokožky. Jeho použití se doporučuje spíše pro normální, ale i pro citlivou, nebo alergickou pokožku. Používá se často v kondicionérech, hydratačních pleťových krémech, vlasových gelech či krémech na ruce. Používá se také jako emulgátor a zahušťovadlo, zvyšuje stálost a prodlužuje trvanlivost kosmetických prostředků. Funguje i jako změkčovadlo a přísada pro tvorbu pěny. Jen opravdu ve velmi výjimečných případech, může u citlivých jedinců, slabě dráždit pokožku.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Kondicionéry
  • Vlasové gely
  • Krémy na ruce
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie