Ceteth-20

Účinek:
Ceteth-20 se používá v kosmetických produktech jako změkčovadlo, rozpouštědlo a povrchově aktivní látka, která pomáhá lepší roztíratelnosti. Bývá součástí trvalých barev na vlasy, přidává se do produktů osobní hygieny a mnoho dalšího.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyoxyethylene ( 20 ) Cetyl Ether

Popis složky

Ceteth-20 je neionická povrchově aktivní látka, která se vyrábí z cetylalkoholu a ethylenoxidu. Ceteth-20 se v kosmetickém průmyslu používá jako emulgátor. Umožňuje tedy mísení kapalných látek za normálních okolností nemísitelných (např. voda a olej). Nejčastěji se používá v barvách na vlasy, ve vlasových kondicionérech a dalších výrobcích pro péči o vlasy, stejně jako v make-up, čisticích přípravcích a mnoha dalších přípravcích pro péči o pokožku.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Kondicionéry
  • Make-upy
  • Čisticí prostředky
  • Pleťové krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie