Cetrimonium Bromide

Účinek:
Cetrimonium Bromide se používá jako přísada, která zabraňuje nebo zpomaluje růst bakterií, a tím chrání kosmetický produkt před znehodnocením. Vzhledem k jeho vyšší ceně se používá v dražších kosmetických přípravcích.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, pěnicí schopnost, antistatický prostředek
Složka též známá jako:
Hexadecyltrimethylamine Bromide, (1-Hexadecyl) Trimethylammonium Bromide

Popis složky

Cetrimonium Bromide je syntetická látka, která se vyskytuje v podobě bílého krystalického prášku s mírným zápachem. Má výrazné antiseptické účinky, je výborný konzervant. Prodlužuje dobu trvanlivosti produktu a zabraňuje vzniku bakterií. Jako emulgátor zlepšuje konzistenci produktu a zvyšuje pěnivost. Zajišťuje, aby se od sebe neoddělovaly olejové a vodní složky výrobku. Nejčastěji ho najdeme např. v kondicionérech, pěnových tužidlech, šamponech či intimních čistících gelech. Pomáhá čistit pokožku, zabraňuje zápachu nebo omezení růstu mikroorganismů. Zlepšuje rozčesávání vlasů. I přes všechny superlativy je považován za dráždivý konzervant, ve větším množství může způsobit alergickou reakci, dráždit dýchací cesty a oči.

Komerční využití

  • Pěnové tužidla
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Odličovače
  • Barvy na vlasy
  • Oční stíny
  • Tvářenky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie