Ceteth-2

Ceteth-2 umožňuje mísení kapalných látek za normálních okolností nemísitelných (např. voda a olej). V kosmetice ji nejčastěji najdeme v barvách na vlasy, make-upu nebo čisticích přípravcích.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
PEG-2 cetyl ether

Popis složky

Ceteth-2 je neionická povrchově aktivní látka, která se vyrábí z cetylalkoholu a ethylenoxidu. Ceteth-2 se v kosmetice používá především jako emulgátor. Umožňuje tedy mísení kapalných látek za normálních okolností nemísitelných (např. voda a olej). Nejčastěji se používá v barvách na vlasy, ve vlasových kondicionérech a dalších výrobcích pro péči o vlasy, stejně tak v make-upech, čisticích přípravcích atd.

Komerční využití

  • Kondicionéry
  • Čistící prostředky
  • Make-upy
  • Barvy na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie