Cetearyl Olivate

Účinek:
Cetearyl Olivate má pevnou, voskovitou texturu. V kosmetice se používá především pro svou funkci emulgátoru a zároveň dodává produktům krásně hladkou konzistenci. Pokožku nedráždí a je k ní šetrný.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Cetearyl Olivate

Popis složky

Cetearyl Olivate je derivát přírodních látek, přesněji řečeno ester cetearyl alkoholu a mastných kyselin získaných z olivového oleje. Vyrábí se ve formě pevné voskové látky. V kosmetice se používá jako vlasový kondicionér. Zlepšuje vzhled a pocit z vlasů, zvyšuje jejich objem, poddajnost a lesk. Zlepšuje strukturu vlasů, které byly fyzicky poškozené nebo chemicky ošetřené. Používá se také jako emulgátor, který produktu propůjčí příjemnější a hladší konzistenci. Produkt se velmi dobře nanáší a roztírá, pomáhá zvyšovat bariérovou funkci pokožky a snižuje ztrátu vody z kůže. I díky tomu ho můžete nalézt ve složení vlasových produktů či přípravcích na pleť. Vlasovému vláknu dodává poddajnost, objem a lesk a pomáhá vyhlazovat jejich strukturu. Pleť po použití zanechává vláčnou a příjemnou na dotek, má výrazné hydratační účinky. Cetearyl Olivate Je netoxický, nedráždivý, neškodí životnímu prostředí. Je vhodný i na citlivou pokožku.

Komerční využití

  • Kondicionéry
  • Pleťové krémy
  • Krémy na ruce
  • Oční krémy
  • Anti-age produkty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie