Cetearyl alcohol

Cetearyl alcohol prodlužuje trvanlivost produktů. U šamponů se používá pro pěnící efekt. Rovněž funguje jako emulgátor – látka umožňující smíchání více kapalin (například vodu a olej).
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, zahušťovadlo
Složka též známá jako:
Cetostearyl Alcohol, Cetyl/Stearyl Alcohol, Uniox, Cetearylalkohol

Popis složky

Cetearyl Alcohol je derivát přírodních látek. Vyrábí se z rostlinného oleje, buď kokosového, nebo palmového. Může být vyroben i synteticky. Vyskytuje se ve formě bílé, voskovité látky, rozpustné v alkoholu a oleji, ve vodě nikoliv. Na pokožce i vlasech vytváří jemný film, díky kterému zabraňuje ztrátě hydratace. Pleti dodává jemný a hladký vzhled. Cetearyl Alcohol je bezpečný, ale nedoporučuje se pro mastný a smíšený typ pokožky. Jeho použití se doporučuje spíše pro normální, ale i pro citlivou, nebo alergickou pokožku. Používá se často v kondicionérech, hydratačních pleťových krémech, vlasových gelech či krémech na ruce. Používá se také jako emulgátor a zahušťovadlo, zvyšuje stálost a prodlužuje trvanlivost kosmetických prostředků. Funguje i jako změkčovadlo a přísada pro tvorbu pěny. Ve velmi výjimečných případech, může u citlivých jedinců, slabě dráždit kůži.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Kondicionéry
  • Pleťové krémy
  • Vlasové gely
  • Krémy na ruce
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie