Ceteareth-20

Účinek:
Ceteareth-20 je mastný alkohol, který se vyrábí z cetearylalkoholu a ethylenoxidu. Je to bílá voskovitá látka, která je zcela bez zápachu. V kosmetice se využívá jako syntetický emulgátor a prodlužuje trvanlivost.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Polyoxyethylene (20) Cetyl/Stearyl Ether

Popis složky

Ceteareth-20 je syntetická látka, mastný alkohol, který se vyrábí z cetearylalkoholu a ethylenoxidu. Číslo 20 označuje počet jednotek ethylene oxidu v molekule. Vyrábí se ve formě bíle voskovité látky, bez zápachu. V kosmetickém průmyslu se využívá celkem hojně, především jako emulgátor. Má antimikrobiální účinky, zvyšuje stálost produktu a prodlužuje jeho trvanlivost. Je také jedním z nejběžněji používaných změkčovadel. Zvyšuje propustnost pokožky, napomáhá tak ostatním látkám lepší absorpci. Má hydrofilní účinky. Můžete se s ním setkat v barvách na vlasy, hydratačních krémech či čistících přípravcích. Patří do skupiny látek, které jsou označovány jako PEG (polyethylenglykolové radikály). Použití této složky není zrovna doporučené, při jeho výrobě může dojít ke kontaminaci a může obsahovat nežádoucí nečistoty, například Ethylene Oxide nebo 1,4-Dioxane. U citlivějších jedinců může způsobit podráždění. Neměl by se aplikovat na porušenou nebo podrážděnou pokožku.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Barvy na vlasy
  • Čisticí prostředky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie