Ceteareth-6

Účinek:
Ceteareth-6 se v kosmetice používá jako syntetický emulgátor, kromě toho zvyšuje stálost a prodlužuje trvanlivost produktů. Je také jedním z nejčastěji používaných změkčovadel.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Ceteareth

Popis složky

Ceteareth-6 je neionická povrchově aktivní látka, která se vyrábí z cetearylalkoholu a ethylenoxidu. Jeho příprava je nebezpečná, protože se při ní používá vysoce reaktivní jedovatý plyn ethylenoxid. Proto musí etoxylace probíhat ve speciálních reaktorech, aby se zabránilo výbuchu. Zvyšuje propustnost pokožky a může tak zvýšit absorpci nežádoucích látek do pokožky. Tento typ látek není povolen a akceptován v přírodní certifikované a BIO kosmetice. Najdeme ho např. v produktech na opalování.

Komerční využití

  • Opalovací prostředky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie