Caprylyl glycol

Caprylyl glycol se v kosmetice používá jako povrchově aktivní látka a emulgátor, zlepšuje strukturu výrobku. Je jemný a šetrné k pokožce, může být použitý v produktech pro dětskou pokožku.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
1,2-Dihydroxyoctane, 1,2-Octanediol, Capryl Glycol

Popis složky

Caprylyl Glycol je získáván z rostlinných olejů, jako je například palmový či kokosový, převážně však syntetickou cestou. Standardně se jedná o tuhou látku, která však již při 35° taje. V kosmetice se používá jako kondicionér a změkčovadlo. Zlepšuje strukturu a poddajnost jiné složky, dělá ji lépe roztíratelnou. Působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti jemný a hladký vzhled. Má hydratační a zvláčňující vlastnosti. Zjemňuje a změkčuje vlasové vlákno, dodává vlasům objem i lesk. Vizuálně uhlazuje poškozený vlas, často bývá součástí kondicionérů. Dále se používá do hydratačních produktů či dekorativní kosmetiky, jako jsou rtěnky, oční stíny či řasenka. Caprylyl Glycol má antimikrobiální účinky, lze ho použít i jako konzervant. Není toxický ani nebezpečný, ve velkém množství může zanášet póry.

Komerční využití

  • Barvy na vlasy
  • Rtěnky
  • Oční stíny
  • Řasenky
  • Hydratační krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie