Caprylic/Capric triglyceride

Caprylic/Capric triglyceride se získává spojením glycerinu a kokosového nebo palmového oleje. Jedná se tedy látku přírodního původu, která se používá a je povolena v přírodní kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emolient
Složka též známá jako:
Kaprylové/Kaprinové triglyceridy, Glycerol Caprylate Caprinate, Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride

Popis složky

Caprylic/Capric Triglyceride je derivát přírodních látek, vzniká spojením glycerinu a kokosového nebo palmového oleje. Vyskytuje se ve formě slabě viskózní nažloutlé kapaliny, bez zápachu. V kosmetice se používá jako rozpouštědlo a také změkčovadlo. Na pokožku má skvělé zjemňující a vyhlazující účinky, na povrchu pleti vytvoří ochranný film. Pokožku hydratuje a uzamyká v ní vodu. Caprylic/Capric Triglyceride jako rozpouštědlo zlepšuje roztíratelnost a příjemnost struktury produktu. Kromě toho pomáhá ostatním látkám k lepšímu vstřebání do hlubších vrstev pokožky. Také je výborný nosič vitaminů a dalších účinných látek. Má antimikrobiální a antibakteriální účinky, lze jej používat i jako konzervant. Můžete se s ním setkat v hydratačních a podkladových krémech, dekorativní kosmetice (stíny, linky).

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Pleťové čistící prostředky
  • Tělové krémy
  • Pleťové krémy
  • Opalovací krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie