C12-C15 Pareth-3

Účinek:
C12-C15 Pareth-3 je polyethylenglykolester ze směsi syntetických mastných alkoholů skupiny C-15. V kosmetice funguje jako emulgační činidlo, zlepšuje viskozitu produktu a jeho roztíratelnost.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Pareth-25-3

Popis složky

C12-C15 Pareth-3 je neiontový surfaktant ze skupiny ethoxylovaných mastných alkoholů. Tyto alkoholy jsou vyrobeny zcela synteticky a jsou bezbarvé průhledné tekutiny s mírným zápachem. Vyskytují se také v pevném stavu ve formě bílých vloček. V kosmetice funguje jako emulgátor, zlepšuje viskozitu produktu a jeho roztíratelnost. Bývá součástí produktů osobní hygieny a vlasové péče. C12-C15 Pareth-3 je po zdravotní stránce problematický kvůli schopnosti uvolňovat karcinogenní látku 1,4-dioxan. Není vhodný do dětských produktů, vykazuje toxicitu nereprodukčních orgánů, dráždí oči a kůži. Je spojovaný se silnou toxicitou pro ekosystémy a vodní zdroje. V kosmetických produktech se používá v nízkých koncentracích, není proto primárně brán jako látka, která by nějak silně ohrožovala lidské zdraví. Projevy podráždění pokožky a očí jsou proto spojovány se zvýšenou citlivostí uživatelů.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové prostředky
  • Tělové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie