C13-14 Isoparaffin

Účinek:
C13-14 Isoparaffin je směsný uhlovodík s rozvětveným řetězcem, derivovaný z ropy. V kosmetických přípravcích může být Isoparaffin používán do dekorativní kosmetiky, přípravků pro péči o ruce a nehty, vlasové a tělové kosmetiky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Isoparaffin, parafinový olej

Popis složky

C13-14 Isoparaffin je směsný uhlovodík derivovaný z ropy. Setkáme se s ním ve formě voskovité světlé látky. V kosmetických produktech funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Zlepšuje soudržnost produktu a jednotlivých složek. Podporuje klouzavost a stálost. Bývá součástí gelovitých pleťových a tělových krémů, dekorativní kosmetiky a produktů pro osobní hygienu a vlasovou péči. Jde o celkem kontroverzní látku, i když je C13-14 Isoparaffin považován za látku, která je velmi dobře snášena, jedná se o petrochemický produkt, který může být znečištěn výrobními nečistotami a je spojován s nízkou toxicitou pro nereprodukční orgány.

Komerční využití

  • Intimní gely
  • Tělové mycí gely
  • Pleťové gely
  • Tělové gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie