C12-15 Alkyl Benzoate

V kosmetickém průmyslu se C12-15 Alkyl Benzoate používá jako kožní kondicionér, antibakteriální činidlo, konzervant a zahušťovadlo, nebo změkčovač. Není brán jako mutagenní nebo genotoxický.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervant, zahušťovadlo, změkčovač
Složka též známá jako:
Alkyl (C12-C15) Benzoate, Benzoic acid C12-15 alkyl ester

Popis složky

C12-15 Alkyl Benzoate je derivát přírodních látek. Přesně syntetická sloučenina esterů kyseliny benzoové a alkoholů. Vyskytuje se ve formě bezbarvé kapaliny, bez zápachu, s nízkou molekulovou hmotností. V kosmetice se používá hlavně jako kondicionér a změkčovadlo. Ostatní látky v produktu změkčuje, dělá je poddajnějšími a lépe roztíratelnějšími. Na pokožce pak zanechává jemný zvláčňující pocit. Objevuje se často v hydratačních a pěstících krémech či vlasových prostředcích. C12-15 Alkyl Benzoate umí stabilizovat UV filtry ze slunečního záření, neproniká pokožkou, vytváří na ní lehký ochranný film. I proto se také často přidává do složení opalovací kosmetiky či anti-age produktů. Má antimikrobiální vlastnosti, v produktu omezuje růst bakterií a mikroorganismů. Jedná se o látku, která je netoxická, nezpůsobuje alergické reakce či podráždění. Nevýhodou C12-15 Alkyl Benzoate je jeho mírná ekotoxicita, což znamená, že je lehce toxický pro životní prostředí.

Komerční využití

  • Opalovací prostředky
  • Anti-age produkty
  • Rtěnky
  • Gely na obočí
  • Krémy na ruce
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie