C12-13 Alkyl Lactate

Účinek:
C12-13 Alkyl Lactate napomáhá posilovat vazbu mezi látkami, které se za běžných okolností nemohou dobře slučovat (olej a voda). Pro naše zdraví není nijak nebezpečný a je dobře snášený.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, rozpouštědlo
Složka též známá jako:
C12-13 alkyl lactate, C12-13 alkyl 2-hydroxypropanoate, 2-Hydroxypropanoic acid, C12-13 alkyl ester; Propanoic acid, 2-hydroxy-, C12-13 alkyl ester

Popis složky

C12-13 Alkyl Lactate je bezbarvá a nerozpustná kapalina s vysokou polaritou při nízké viskozitě. Je derivovaný z kyseliny mléčné a zachovává si i po zpracování některé její vlastnosti, jako je např. schopnost zvlhčovat a zvláčňovat. V kosmetice se používá především jako kondicionér a rozpouštědlo. Působí jako emulgátor, napomáhá posilovat vazbu mezi látkami, které se za běžných okolností nemohou dobře slučovat (olej a voda) a zlepšuje strukturu výrobku. Snižuje mastnotu a lepivost po nanesení výrobku, hydratuje a vyhlazuje pleť. Dobře rozptyluje pigmenty, proto může být přimícháván také do dekorativní kosmetiky. Najdeme ji také ve sprchových gelech, mýdlech nebo balzámů po holení.

Komerční využití

  • Opalovací prostředky
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Sprchové gely
  • Tekutá mýdla
  • Balzámy po holení
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie