C12-20 Acid PEG-8 Ester

Účinek:
C12-20 acid PEG-8 ester je polyglykolový ester mastných kyselin, čistě syntetická látka. Zlepšuje vzájemnou návaznost látek v produktu, podporuje stabilitu směsi, zlepšuje roztíratelnost, hodně pění. Přidává se do tělové, pleťové a vlasové kosmetiky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor, kondicionér
Složka též známá jako:
Fatty acids, Xalifin-15

Popis složky

C12-20 acid PEG-8 ester je čistě syntetická látka, která patří do skupiny PEGů, ethoxylovaných sloučenin. V kosmetice se C12-20 acid PEG-8 ester používá jako emulgátor, povrchově aktivní látka. Zlepšuje vzájemnou návaznost látek v produktu, podporuje stabilitu směsi, zlepšuje roztíratelnost, hodně pění. Přidává se do tělové, pleťové a vlasové kosmetiky. Pokud jsou PEGy využity jako kosmetická surovina, musí se koncentrace těchto kontaminantů snížit na „povolenou hladinu“.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové čistící prostředky
  • Tělové mycí gely
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie