Benzyl alcohol

Účinek:
Benzyl Alcohol je organický alkohol, který se přirozeně vyskytuje v přírodě. Například v ovoci, pryskyřici, rostlinách či čaji. Jedná se o jednu z mála konzervační látek, která může být použita v BIO kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Konzervační přísada
Složka též známá jako:
Benzenemethanol, Benzyl Alkohol

Popis složky

Benzyl Alcohol je organický alkohol, který se přirozeně vyskytuje v přírodě. Například v ovoci, pryskyřici, rostlinách či čaji. Většinou ve formě bezbarvé olejovité kapaliny se specifickou mandlovou vůni. Ve velkém se používá i v potravinářství pro své výrazné aroma. V kosmetice funguje jako konzervant, který zabraňuje nebo zpomaluje růst bakterií. Prodlužuje dobu potřeby produktu. Také působí jako lehké anestetikum, pomáhá pokožce od bolesti. Setkat se s ním můžete například v kondicionérech, pleťových vodách, parfémech, mýdlech či pleťových krémech. Ve větší koncentraci může u citlivějších jedinců způsobit alergickou reakci či kopřivku. Dráždí i při vniknutí do oka.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie