Butylhydroxyanisol (BHA)

Účinek:
Butylhydroxyanisol (BHA) je syntetický antioxidant hojně používaný v potravinářském a kosmetickém průmyslu která používá jako zvýrazňovač chutí a antioxidant v potravinách i v kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Antioxidant
Složka též známá jako:
Butylated Hydroxyanisol, Butylovaný hydroxyanisol, BHA, E 320, Antioxine B, Embanox, Nipantiox1-F, Protex, Sustane 1-F, Tenox BHA

Popis složky

Butylhydroxyanisol je voskovitá pevná látka bílé až žluté barvy, se slabou charakteristickou vůní. Není rozpustná ve vodě, ale je volně rozpustná v alkoholu a propylenglykolu. Někdy se používá zkratka BHA, ale toto označení je poněkud nešťastné, protože může evokovat spojení s BHA kyselinou (Beta Hydroxy Acid). Je to syntetický antioxidant využívaný v kosmetickém průmyslu zejména při výrobě rtěnek a očních stínů. Kromě toho se používá tako v potravinářství.

Komerční využití

  • Rtěnky
  • Oční stíny
  • Potravinářství
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie