Bis-aminopropyl Dimethicone

Účinek:
Bis-aminopropyl Dimethicone se používá v kosmetice jako změkčovač pokožky a vlasů, dodává jim objem a zlepšuje jejich úpravu. Je podobný silikonům a nepoužívá se v přírodní kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Změkčovač
Složka též známá jako:
Aminopropyl Dimethicone

Popis složky

Bis-Aminopropyl Dimethicone je syntetická látka, přesně siloxanový polymer. Svými vlastnostmi je velmi podobný silikonům, přesně Amodimethiconu, který je nerozpustný ve vodě. Funguje jako změkčovadlo, pokožku i vlasy zanechává jemné na dotek, dodává jim objem a vytváří na nich ochranný filtr. Má antistatické vlastnosti a snižuje pěnivost. Špatně se z vlasů vymývá a z dlouhodobého hlediska škodí a omezuje funkce pokožky i vlasů. Může být příčinou akné a zánětlivých ložisek. Bis-Aminopropyl Dimethicone bývá součástí vlasových produktů či barev na vlasy. Je špatně biologicky odbouratelný a zakázaný v přírodní kosmetice. Zdravotní rizika pro člověka se mohou zvýšit jeho kontaminací jinými látkami při výrobním procesu.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Barvy na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie