Behenyl Beeswax

Účinek:
Behenyl Beeswax se používá jako impregnace, při ozdobném zpracování kovů a výrobě svící. Je to nenahraditelná surovina pro kosmetický průmysl. Najdeme ho v deodorantech nebo opalovacích krémech.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Impregnace
Složka též známá jako:
Behenyl včelí vosk

Popis složky

Behenyl beeswax je ester behenylalkoholu a kyseliny včelího vosku. Vyrábí se z včelího vosku jeho sloučením s přírodní kyselinou stearovou. Vosk obsahuje přes 284 různých složek a má velmi široké uplatnění. Používá se jako impregnace, při ozdobném zpracování kovů a výrobě svící. Je to nenahraditelná surovina pro kosmetický průmysl. Vosk dodává pevnost a vláčnost emulzím. Rtěnkám propůjčuje lesklý vzhled a najdeme ho také v deodorantech, depilačních přípravcích, vlasových kondicionérech, opalovacích krémech či očních stínech. Behenyl včelí vosk je méně krystalický než přírodní včelí vosk, což je výhodné v kosmetických aplikacích, protože krystaly negativně ovlivňují stálost kosmetických přípravků. Behenyl včelí vosk stabilizuje emulze a upravuje konzistenci kosmetických produktů. Stabilizuje škálu olejů včetně minerálních a syntetických. Behenyl včelí vosk je inertní látka, jeho přímé účinky na organismus jsou minimální. Neškodí lidskému zdraví ani životnímu prostředí.

Komerční využití

  • Rtěnky
  • Kondicionéry
  • Depilační produkty
  • Opalovací krémy
  • Oční stíny
  • Deodoranty
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie