Bentonitový jíl

Účinek:
Bentonitový jíl je jílovitý prášek, který je znám svými výjimečnými čistícími vlastnostmi. Pomáhá při zánětech, svědění a podráždění pokožky, ale i při vážnějších problémech, jako jsou kožní plísně, ekzém nebo lupénka.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Podpora hojení pokožky
Složka též známá jako:
Bentonit, aztécká hlína, E558

Popis složky

Bentonitový jíl je čistá přírodní látka původem z vulkanické horniny, vznikl jejím rozkladem. Je ve formě světle šedého prášku. Přírodní kosmetika a biokosmetika bentonitový jíl využívá celkem hojně pro své silně zklidňující a zjemňující účinky. Lze jej používat samostatně jako tělovou a pleťovou masku, nebo jakou součást kosmetických produktů. Dokáže na sebe vázat nečistoty, toxiny, vodu a maz. I z toho důvodu je často používán v produktech určených pro masnou a smíšenou pokožku. Naopak, u suché či zralé pleti, je lepší jeho použití jen v malé množství. Mohl by zbytečně vysušovat. V produktech, které se oplachují, může být použit na všechny typy pleti a v jakémkoliv množství, je naprosto neškodný. V případě kombinace neoplachování, každodenního používání a velkého množství, může ucpávat póry. I přesto má opravdu široké léčivé schopnosti, můžete se s ním setkat v podkladových krémech, zubních pastách, šamponech, deodorantech či při léčbě akné, ekzémů apod. Bentonitový jíl snižuje čirý nebo transparentní vzhled kosmetických produktů, může být použit i v dekorativní kosmetice (make-up, pudr, rtěnka, tužka na oči). V takovém případě bývá často označen jako CI 77004.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Zubní pasty
  • Deodoranty
  • Dekorativní kosmetika
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie