Behentrimonium Chloride

Účinek:
Behentrimonium Chloride se v kosmetice používá jako antistatický prostředek, kondicionér, emulgátor a konzervační látka. Najdeme ho ve výrobcích pro péči o vlasy, vlasových barvách, prostředcích osobní hygieny atd.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Kondicionér a změkčovač
Složka též známá jako:
Docosyltrimethylammonium chloride, BTAC-228

Popis složky

Behentrimonium chloride je syntetická, kationtová kvartérní amoniová sloučenina, která se vyrábí z řepkového oleje. Je ve formě světlých vloček, se zápachem alkoholu, při 85°C je rozpustných v horké vodě a oleji. V kosmetice se používá především jako kondicionér a změkčovač. Také působí jako emulgátor a má antistatický účinek. Měl by se používat pouze ve velmi malých koncentracích do 0,1%. Při vyšší koncentraci je dráždivý pro pokožku i oči, působí toxicky a karcinogenně. Je špatně odbouratelný v přírodě.

Komerční využití

  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové krémy
  • Barvy na vlasy
  • Masky na vlasy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie