Beheneth-10

Účinek:
Sloučenina beheneth-10 se řadí se mezi neiontové povrchově aktivní látky. Přidává se do tělové, vlasové i pleťové kosmetiky. Není povolena v přírodní certifikované kosmetice, protože patří mezi škodlivé látky.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
4
Charakteristika kvality:
nevyhovující / potencionálně dráždivá chemická složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Beheneth

Popis složky

Beheneth-10 se řadí mezi tzv. ethoxylované sloučeniny, které se připravují polymerizací ethylenoxidu a jsou dostupné v široké škále molekulových hmotností. Během reakce vzniká vedlejší produkt zvaný 1,4-dioxan. Tyto dvě látky (ethylenoxid, 1,4-dioxan), o nichž je známo, že mohou vykazovat karcinogenní účinky, jsou běžnými kontaminanty ethoxylovaných sloučenin. Pokud jsou ethoxylované sloučeniny využity jako kosmetická surovina, musí se koncentrace těchto kontaminantů snížit na „povolenou hladinu“. Ethoxylované sloučeniny nejsou akceptovány v certifikované přírodní a BIO kosmetice.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Pleťové čistící prostředky
  • Pleťové mycí gely
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie