Bambusa arundinacea stem powder

Účinek:
Bambusa Arundinacea Stem Powder je bambusový prášek vyráběný z mízy bambusu obecného. V kosmetice se využívá jako výborný prostředek pro péči o tělo a vlasy pro své regenerační, remineralizující a uklidňující schopnosti.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
1
Charakteristika kvality:
vynikající / čistě přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Regenerační a zklidňující účinek
Složka též známá jako:
Bambusa Vulgaris, Bambusa Vulgaris Leaf Extract, Bambus Obecný, Bambusa Arundinacea Stem Powder, Bambusa Arundinacea Leaf extract, Bambusa Vulgaris Sap Extract

Popis složky

Bambusa Arundinacea, česky Bambus obecný, je druh rychle rostoucí rostliny se silnými dřevitými dutými stvoly, na kterých rostou malé lístky. Používá se jako stavební materiál k výrobě papíru, v současné době je velmi oblíbené bambusové nádobí a další náhrady za plastové předměty. Extrakt z bambusu si oblíbila i přírodní kosmetika, a to především pro jeho vysoký obsah vitamínů C a skupiny B. Bambus je také bohatý na fosfor, vápník, vlákninu, kyselinu křemičitou, beta karoten a další látky. Má využití i v lékárenství především pro své analgetické vlastnosti, tiší pocity bolesti. Také napomáhá snížit hladinu cukru v krvi, léčí astma, projevy kašle, nevolnosti, průjem a další. Čaj z bambusových výhonků podporuje detoxikaci jater a odkyselení organismu. V kosmetice bývá například součástí vlasových a pleťových produktů. Pokožku a vlasy hydratuje a posiluje. Má zklidňující a zvláčňující vlastnosti. Tiší podrážděnou a problematickou pokožku.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Šampony
  • Kondicionéry
  • Pleťové čistící prostředky
  • Tělové mycí gely
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie