Amyl Cinnamyl Alcohol

Účinek:
Amyl Cinnamyl Alcohol je syntetická látka, bezbarvá až jemně žlutá čirá tekutina. Její vůni můžeme přirovnat ke skořici nebo jasmínu. Najdeme i např. v parfémech nebo dekorativní kosmetice.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
3
Charakteristika kvality:
Obstojné / neutrální chemická látka
Symbol kvality:
Použití:
Parfemace, aroma
Složka též známá jako:
Alpha-amyl cinnamic alcohol, 2-Benzylideneheptan-1-ol, n-amyl cinnamic alcohol, amyl cinnamic alcohol

Popis složky

Amylcinnamyl Alcohol je syntetická sloučenina ve formě kapaliny, která je bezbarvá, ale může být i světle žluté tóny. Je nerozpustná ve vodě, ale dobře mísitelná s tuky a oleji. Díky své charakteristické květinové vůni se přidává do produktů především jako aroma či parfemace. Z toho důvodu ho najdeme ve složení parfémů, tuhých mýdel, tekutých sprchových gelů i třeba i kolínské. Amylcinnamyl Alcohol patří mezi možné alergenní vonné látky. Není dobré ho používat ve větší míře, může způsobit podráždění pokožky, alergické reakce či podráždění očí. V seznamu ingrediencí musí být přítomnost této složky zaznamenána v případě, že její koncentrace překračuje 0,001 % v přípravcích, které se neoplachují a 0,01 % v přípravcích, které se oplachují.

Komerční využití

  • Tělové krémy
  • Parfémy
  • Mýdla
  • Peelingy
  • Tělové mycí gely
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie