Arachidyl Alcohol

Arachidyl alcohol se v kosmetice používá jako stabilizátor, emulgátor, povrchově aktivní látka a kondicionér. Používá se nejvíce do pleťových krémů, balzámů či masek na obličej a dalších produktů.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilizátor, emulgátor
Složka též známá jako:
1-ikosanol, 1-Eicosanol

Popis složky

Arachidyl Alcohol zvaný také jako 1-Ekosanol patří do skupiny mastných alkoholů a esterů. Je rozpustný v alkoholu, nikoliv ve vodě. Je ve formě bílé, pevné, voskovité látky. Získává se z Podzemnice olejné (arašídy) nebo Řepky olejné, jedná se tedy o derivát přírodních látek. V kosmetice se používá jako stabilizátor, emulgátor. Zlepšuje stálost a trvanlivost produktů. Zvyšuje hustotu vodné části kosmetického přípravku a má výborné hydratační vlastnosti. Také funguje jako změkčovadlo či kondicionér, proto je ideální složkou do hydratačních krémů. I když se jedná o nezávadný derivát přírodní látky, kvůli arašídům může způsobit alergickou reakci.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Masky na obličej
  • Oční krémy
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie