Aniontové tenzidy

Aniontové tenzidy jsou důležitou součástí kosmetického a drogistického průmyslu a řadí se mezi tzv. povrchově aktivní látky. Používá se např. do pěn na holení nebo pracích prostředcích.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Emulgátor
Složka též známá jako:
Aniontové povrchově aktivní látky / Anionic Tensides / Anionic Surfactant / Anionic Surfactant (palm kernel) / Anionic surfactants (coco, palm kernel) / Anionic surfactants (palm base) / anionické tenzidy / aniontové povrchově aktivní látky (derivované z palmového oleje) / aniontové povrchově aktivní látky (přírodního původu)

Popis složky

Aniontové tenzidy fungují jako povrchově aktivní látky, které usnadňují mycí schopnosti produktu a snadnější odstranění nečistot. Kromě toho se dají použít jako emulgátory a zlepšují klouzavost produktu. Ve skupině aniontových tenzidů se vyskytují látky, které jsou bezpečné pro použití v kosmetice, nevykazují nebezpečí pro zdraví člověka a jsou dobře biologicky odbouratelné. Patří sem například Sodium coco sulfate. Pozor mezi aniontové sukrfanty však patří i dráždivější složky, například Sodium Lauryl Sulfate, který je syntetického původu a je naopak velmi špatně biologicky odbouratelný.

Komerční využití

  • Pěny na holení
  • Čisticí prostředky
  • Prací prostředky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie