Ammonium glycyrrhizate

Účinek:
Ammonium glycyrrhizate se získává z lékořice a je také lékořicová aromatická přísada. V kosmetických produktech se používá například jako složka, která pečuje o pokožku a zvláčňuje ji.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Zamezuje množení virů
Složka též známá jako:
Glycyrhizát amonný, Glycyrrhizic acid ammonium salt

Popis složky

Ammonium glycyrrhizate je amonná sůl kyseliny glycyrhizové, která se přirozeně vyskytuje v lékořici lysé. Kyselina glycyrhizová (glycyrhyzin) je organická sloučenina, která se se díky horké vodě extrahuje z kořene lékořice. Amonná sůl je bílá krystalická látka, která obsahuje amoniový kationt. Vzniká reakcí amoniaku s kyselinami. Je dobře rozpustná a při velmi vysokých teplotách se dokáže rozložit. Amonná sůl kyseliny glycyrrhizové (sladká látka z lékořice) se v kosmetice používá pro své antivirotické účinky. Zamezuje tedy množení virů. Působí také silně protizánětlivě. Přípravkům zubní hygieny např. dodává jejich sladkou chuť. Je to bezpečná a účinná složka v kosmetice. Kromě toho se používá také v pleťové kosmetice, kde pokožku dokonale zvláční.

Komerční využití

  • Zubní pasty
  • Pleťové čistící prostředky
  • Tělové mycí gely
  • Pleťové vody
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie