Aluminum tristearate

Účinek:
Aluminum tristearate v kosmetickém průmyslu usnadňuje vzájemné vazby složek v produktu, zlepšuje jeho roztíratelnost, zabraňuje hrudkování, podporuje pigmentaci výrobku a zahušťuje ho.
1
2
3
4
5
Kvalita složky dle stupnice:
2
Charakteristika kvality:
dobré / zpracovaná přírodní složka
Symbol kvality:
Použití:
Stabilizátor emulze
Složka též známá jako:
Hlinitanový tristearát

Popis složky

Aluminum Stearates česky Hlinitanový Stearát je hlinitonová sůl kyseliny stearové, která se získává z rostlin nebo živočichů. Tento derivát přírodních látek bývá většinou ve formě bílého až lehce nažloutlého prášku. Rozpustný ve vodě, v oleji nikoliv. Je silně hydrofobní, odpuzuje vodu. Proto je oblíbený například při výrobě vlasových gelů. Používá se také jako zlepšovač viskozity, stabilizátor produktu. Zabraňuje hrudkování prášků a zrnitých látek. Má adstringentní vlastnosti, stahuje rozšířené póry. Ve velkém ho rádi používají výrobci přírodní dekorativní kosmetiky, například v BB krémech či make-upech. Dodává kosmetickému produktu barvu a snižuje jeho transparentnost. Často bývá součástí rtěnek, řasenek či očních stínů. Aluminum stearate je považován za látku nedráždivou a dobře snášenlivou. Ve velkém množství však může vyvolat podráždění kůže, očí či dýchacích cest. V kosmetice se ale v tak vysoké koncentraci nepoužívá.

Komerční využití

  • Hydratační krémy
  • Gely na vlasy
  • Rtěnky
  • Řasenky
  • Oční stíny
  • Opalovací prostředky
Máte něco na srdci? Přidejte komentář.
Líbilo se Vám počteníčko? Inspirujte i své přátele.
Kategorie